Η Fermentis K-97 είναι μία Γερμανική αφροζύμωτη μαγιά η οποία παράγει χαμηλή ποσότητα εστέρων και διακριτικό χαρακτήρα ζύμωσης.
Ανάλογα με τις συνθήκες, τείνουν να παρουσιάζει λουλουδένιο και ισορροπημένο φρουτώδη χαρακτήρα.
Ιδανική για μπύρες όπως Kolsch, Belgian Wits κ.ά
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Αλκοόλ έως: 10%
Attenuation: 80-84%
Flocculation: Μέτριο
Δοσολογία: 5-8 gr /10lt για αρχικό βάρος έως 1.050
Ιδανική θερμοκρασία ζύμωσης: 15-20 oC
Παραγωγή εστέρων: Μέτρια
Κατάλληλη για: Kölsch, Blond, Saison, Wheat Beer
Συστατικά: μαγιά ( Saccharomyces cerevisiae ), γαλακτωματοποιητής E491
Οδηγίες χρήσης
① Απ΄ευθείας χρήση:
Προσθήκη στον κάδο σε θερμοκρασίες 18°C – 26°C και καλή ανάδευση.
② Με ενυδάτωση:
o Ραντίζουμε τη μαγιά σε νερό ή γλεύκος, σε αναλογία 1/ 10 (1 μαγιά / 10 υγρό στοιχείο) σε θερμοκρασίες 25°C – 29 °C
o Ξεκούραση για 15 – 30 λεπτά.
o Χαλαρή ανάδευση
o Προσθήκη στο γλεύκος.
Αποθήκευση και διάρκεια ζωής
Αποθήκευση:
Το προϊόν πρέπει να αποθηκεύεται/μεταφέρεται σε ξηρές συνθήκες και να προστατεύεται από άμεσες πηγές θερμότητας (π.χ. ηλιακό φως,…).
Για έως και 6 μήνες, το προϊόν μπορεί να αποθηκευτεί/μεταφερθεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος κάτω από 25°C.χωρίς να επηρεάζεται η απόδοσή του
Επιτρέπονται αιχμές έως 40°C για περιορισμένο χρονικό διάστημα (λιγότερο από 7 ημέρες συνολικά).
Για παρατεταμένο χρόνο αποθήκευσης,άνω των 6 μηνών, μετά την άφιξη του προϊόντος στον τελικό προορισμό, η Fermentis συνιστά αποθήκευση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία κάτω από 15°C.
Διάρκεια ζωής:
36 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Ανατρέξτε στην ημερομηνία πριν από τη λήξη που είναι τυπωμένη στο φακελάκι. Τα ανοιγμένα φακελάκια πρέπει να σφραγίζονται και να φυλάσσονται στους 4°C και να χρησιμοποιούνται εντός 7 ημερών από το άνοιγμα.
Βάρος | 0,0115 κ. |
---|---|
Είδος μαγιάς | Belgian, Weiss |