Κλασσικός Αγγλικός αρωματικός λυκίσκος για όλους τους Αγγλικούς τύπους Αle.
Η χρήση του ενδείκνυται και για dry hopping, προσδίδοντας διακριτικές νότες κίτρου, ανθέων και βοτάνων.
Ιδανικός Για: Εnglish Ales, Belgian Ales
Πιθανοί Εναλλακτικοί: US Golding, Whitbread Golding, UK Progres
Α/Α: 5,4%
Πικρικοί Συντελεστές | |
---|---|
Alpha-Acid % | 6.5 – 8.5% |
Beta-Acid % | 4 – 4.5% |
Co-Humulone % rel. | 20 – 25% |
Πολυφαινόλες | |
Xanthohumol (EBC 7.7) | 0.2 – 0.3 |
Αρωματικοί Συντελεστές | |
Total Oils (ml/100g) | 1 – 1.7 mL/100g |
Beta-Caryophyllene: Humulene | 25 – 25% |
Farnesene % of total Oil | 1.00 |
Οι λυκίσκοι ανα-συσκευάζονται σε κενό αέρος εξ αρχής, σε συσκευασίες των 40gr, 100gr, 1kg.
Δεν ανοιγο-κλείνεται η συσκευασία του προμηθευτή (5kg), με κίνδυνο την οξείδωση του προϊόντος, συνεπώς δεν είναι δυνατή η συσκευασία τους σε διαφορετικό μέγεθος από τα παραπάνω.
Συντηρούνται σε ψυκτικό θάλαμο σε θερμοκρασίες από 0οC έως 4 οC, για τη μέγιστη διατήρηση των αρωματικών τους στοιχείων.
Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας, προτείνεται η ανασυσκευασία σε κενό ή σε, όσο το δυνατόν, συνθήκες με λιγότερο ατμοσφαιρικό αέρα και η συντήρησή της στο ψυγείο. Καλό είναι η κατάψυξη να αποφεύγεται.