Πως φτιάχνουμε μπύρα με έτοιμο κίτ (Επίπεδο 1)

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξουμε τον εξοπλισμό.Στο Beeramatistirio, έχουμε ετοιμάσει 2 σετ εξοπλισμού ανάλογα με [...]

Πως φτιάχνουμε μπύρα με εκχύλισμα βύνης ( Exctract) Επίπεδο 2

Η μέθοδος αυτή, εις την αγγλικήν Malt Extract, βρίσκεται ανάμεσα στην μέθοδο του έτοιμου κίτ [...]

Πως φτιάχνουμε μπύρα με βύνη (Αll Grain) Επίπεδο 3

Για να αποκαλέσουμε ένα ποτό με τον όρο ¨μπύρα¨ ή ζύθο αν προτιμάτε, θα πρέπει [...]

Καθαρισμός και απολύμανση εξοπλισμού

Καθαρισμός και απολύμανση εξοπλισμού Το άρθρο αυτό γράφεται κυρίως γι αυτούς που θέλουν να κατανοήσουν [...]

Ενίσχυση των έτοιμων κίτ μπύρας

Έχετε ολοκληρώσει επιτυχώς (?) ορισμένες παρτίδες παραγωγής σπιτικής μπύρας , με τα έτοιμα κιτ μπύρας. [...]

Dry Hopping (DH)

Τι είναι το dry hopping και γιατί το βλέπω σε πολλές συνταγές? Το dry hopping [...]

Χρησιμοποιώντας Ροκανίδια Βαρελιού

Παλαιώνοντας τη μπύρα σε ξύλινο βαρέλι, προσδίδουμε πολυπλοκότητα στη γεύση και στα αρώματα που αναδύονται. [...]

Oatmeal Stout

Λίγα λόγια για την Oatmeal Stout. Το είδος Oatmeal Stout γίνεται όλο και πιο δημοφιλές [...]

Αναζωογόνηση υγρής μαγιάς

Πολλές φορές τυχαίνει να βρούμε μια ξεχασμένη μαγιά στο ψυγείο μας είτε να μας δώσουν [...]