Πως φτιάχνουμε μπύρα με έτοιμο κίτ (Επίπεδο 1)
Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξουμε τον εξοπλισμό.Στο Beeramatistirio, έχουμε ετοιμάσει 2 σετ εξοπλισμού ανάλογα με [...]
Πως φτιάχνουμε μπύρα με εκχύλισμα βύνης ( Exctract) Επίπεδο 2
Η μέθοδος αυτή, εις την αγγλικήν Malt Extract, βρίσκεται ανάμεσα στην μέθοδο του έτοιμου κίτ [...]
Πως φτιάχνουμε μπύρα με βύνη (Αll Grain) Επίπεδο 3
Για να αποκαλέσουμε ένα ποτό με τον όρο ¨μπύρα¨ ή ζύθο αν προτιμάτε, θα πρέπει [...]
Καθαρισμός και απολύμανση εξοπλισμού
Καθαρισμός και απολύμανση εξοπλισμού Το άρθρο αυτό γράφεται κυρίως γι αυτούς που θέλουν να κατανοήσουν [...]
Ενίσχυση των έτοιμων κίτ μπύρας
Έχετε ολοκληρώσει επιτυχώς (?) ορισμένες παρτίδες παραγωγής σπιτικής μπύρας , με τα έτοιμα κιτ μπύρας. [...]
Dry Hopping (DH)
Τι είναι το dry hopping και γιατί το βλέπω σε πολλές συνταγές? Το dry hopping [...]
Χρησιμοποιώντας Ροκανίδια Βαρελιού
Παλαιώνοντας τη μπύρα σε ξύλινο βαρέλι, προσδίδουμε πολυπλοκότητα στη γεύση και στα αρώματα που αναδύονται. [...]
Oatmeal Stout
Λίγα λόγια για την Oatmeal Stout. Το είδος Oatmeal Stout γίνεται όλο και πιο δημοφιλές [...]
Αναζωογόνηση υγρής μαγιάς
Πολλές φορές τυχαίνει να βρούμε μια ξεχασμένη μαγιά στο ψυγείο μας είτε να μας δώσουν [...]